Neurographica en coaching 
Today is a perfect day to start living your dreams!

De meest gestelde vragen

1. Ik kan niet tekenen. Kan ik alsnog werken met Neurographica?
Je hoeft niet te kunnen tekenen!  Een van de belangrijkste principes van Neurographica is: "Iedereen kan tekenen"! 

2. Kan ik iets voelen tijdens de coachingssessie?
Je kan fysieke en emotionele ongemakken ervaren tijdens bepaalde stadia van de sessie. Dat betekent juist dat je de nodige hersensgebieden hebt geactiveerd, maar je brein “in opstand” komt, omdat het geen verandering wil. Aan het einde van de sessie voelt iedereen zich weer goed. Overigens, niets voelen is ook heel normaal.

3. Ik voel niets tijdens de sessie. Is dat normaal?
Dit is volkomen normaal. Dat betekent dat je in het algemeen minder gevoelig bent of dat je brein het niet lastig vindt om met dit probleem te werken. Het kan ook zijn dat je te veel controle wilt houden tijdens het proces.

4. Is één sessie voldoende om mijn vraagstuk op te lossen?
Als het vraagstuk niet te ingewikkeld is, kan één sessie in sommige gevallen voldoende zijn. De ervaring leert dat men veel meer tijd nodig heeft om een blijvend resultaat te behalen.

5. Heeft Neurographica iets met kunst te maken?
De abstracte tekening die men maakt, behoort tot Neurographic Art, een nieuwe kunststroming van Metamodernisme. Neurographic Art bouwt verder op werken van abstracte schilders van de 20e eeuw, zoals W. Kandinsky en K. Malevitsj.

6. Ik heb veel afbeeldingen en filmpjes op internet gezien met Neurographica. Waarom zou ik voor betaalde lessen kiezen?
De filmpjes en tekeningen zijn vaak gemaakt door mensen die Neurographica mooi vinden en gebruiken zonder de diepere betekenis te begrijpen en te weten hoe het werkt. Als een tekening fouten bevat, kan men in sommige gevallen de situatie verergeren, omdat het onderbewuste verkeerde informatie binnenkrijgt. In overige gevallen doet het niks en blijft het een leuke bezigheid.

7. In Nederland zijn er ook een aantal coaches die lessen Neurographic Art aanbieden. Wat is het verschil met Neurographica?
De tekening die je tijdens zulke lessen maakt, behoort tot Neurographic Art. Enkel met Neurographic Art alleen kan men geen veranderingen in het leven bewerkstelligen! Het blijft bij een creatieve bezigheid. Uitsluitend coaches die gecertificeerd zijn door het Instituut van Psychologie en Creativiteit, mogen Neurographica aanbieden. 

8. Is Neurographica wetenschappelijk onderbouwd?
Ja, Neurographica is wetenschappelijk onderbouwd en behoort tot de nieuwste stroming in de psychologie. Deze methode is gepatenteerd in Rusland en Zwitserland en wordt op dit moment toegepast in bijna 40 landen. Wetenschappelijke experimenten laten zien dat het brein positief reageert op het tekenen van Neurographica. 

9. Hoe verloopt een intakegesprek?
Tijdens dit vrijblijvend gesprek wordt vastgesteld waaraan men wil gaan werken en welk einddoel men voor ogen heeft. Dit helpt mij bij het kiezen van het passende coachmodel. Verder leg ik uit hoe Neurographica werkt en wat men van de sessie kan verwachten. Particuliere klanten laat ik ook alvast proeven met het tekenen van de Neurographische lijn (de lijn van Piskarev).