Neurographica en coaching 
Today is a perfect day to start living your dreams!

Wat is Neurographica

Neurographica is een nieuwe methode om te werken met het onderbewuste door middel van een speciale tekening.

Neurographica combineert tekenen met analytische psychologie, gestaltpsychologie, neuropsychologie en psychosynthese en daarmee wetenschappelijk onderbouwd!

Neurographica is een stroming in de psychologie die bedacht en ontwikkeld is door de Russische psycholoog en (business) coach Dr. Sc. Pr. Pavel Piskarev. Hij ontdekte dat men gedachten, gevoelens en emoties kan overbrengen naar een vel papier en ze kan uitdrukken in concrete geometrische vormen. Dit kan iemand op verschillende manieren helpen. 
Het werk van Piskarev bouwt verder op de leer van Carl Gustav Jung, de Zwitserse psychiater en psycholoog, en tevens grondlegger van de analytische psychologie. De wetenschappelijk onderbouwde methode van Piskarev is met verschillende patenten erkend in Rusland en Zwitserland. Hij heeft het Instituut van Psychologie en Creativiteit opgericht, waar men online studies kan volgen in het Russisch en in het Engels. De lessen in Neurographica worden gegeven in veel verschillende talen in bijna 40 landen.

Het coachen door middel van Neurographica geeft de klant de mogelijkheid om met zijn onderbewuste te werken, ook als men niet precies weet waar er blokkades of belemmeringen zitten. Tijdens een sessie tekent de klant zijn probleem of doel op papier volgens een speciaal stappenplan (algoritme). Daarbij wordt gebruik gemaakt van een Neurographische lijn (De lijn van Piskarev) en een aantal figuren. Deze methode maakt gebruik van de Neuroplasticiteit en geeft ons de kans om nieuwe verbindingen in de hersenen aan te maken. Een van de belangrijkste stellingen van de Neurographica is:  “Elk vraagstuk of probleem heeft een grafische oplossing”.

Er zijn verschillende soorten algoritmes, afhankelijk van de doelen die de klant zichzelf stelt tijdens de sessie.
Het algoritme geeft de klant de mogelijkheid om direct met zijn onderbewuste te communiceren. Daarbij kan de klant in verschillende etappes van het tekenen lichamelijke reacties verwachten, alsook wisselingen van stemming. Vaak al tijdens het tekenen van Neurographica kan de klant verschillende inzichten krijgen. Die worden dan genoteerd. De rol van de coach is daarbij het stellen van de hulpvragen en het begeleiden van de klant tijdens de verschillende stappen van het tekenen.
Aan het einde zoekt de klant het gewenste resultaat en legt deze vast in zijn tekening. Voor het onderbewuste staat vanaf dat moment vast dat er een oplossing bestaat en dat deze binnen handbereik ligt. De klant is nu in staat om zijn doel daadwerkelijk te bereiken.

Als een beperking of doel te groot is, wordt aangeraden om een reeks van tekeningen te maken, een zogenaamde Case.

Neurographica werkt met verschillende vraagstukken: 

  • business 
  • zelfontplooiing
  • gezondheid
  • verbeteren van de financiële situatie
  • sociale contacten, familie en liefdesleven
  • verminderen van stress
  • bereiken van levensgeluk